Welkom bij Mascha
Wie is Mascha
Curriculum Vitae
samenwerking
TCG
Tui Na
Oncologie
Cosmetische acupunct
Kinderacupunctuur
Rouw- stervensbgl
Dorn therapie
Do-In Yoga
Praktijkruimte
Interessante links
Contact
Gastenboek
Huisbezoeken
Tarief
Privacy polis
Sitemap
Nieuwsbrief

Wie ben ik:

 

 

 

 

 

 

Ik ben Mascha van Leeuwen, geboren op 28 februari 1973.

 

 

Een vis, een doener en dromer. Van jongs af aan verbonden gevoeld met de natuur en alles wat daarmee samenhangt.

Lang zoekende naar iets wat voor mij ongrijpbaar leek. Er was meer dan alleen maar datgene waar ik mee geconfronteerd werd. En dat had niet met geloof te maken.

Wat doet Wind met mij, waarom voel ik mij goed als de zon lekker warm aan voelt op mijn lijf. Hoe komt het dat je jezelf de ene dag heel sterk voelt en andere momenten of seizoenen minder.

Waar heeft dat allemaal mee te maken.

Ik heb verschillende wegen bewandeld in de Westerse gezondheidszorg. Van klinische chemie naar algemeen verpleegkundige tot palliatief verpleegkundige. Reiki, haptonomische ontspanningsmassage en Shantala babymassage. Toen voelde ik dat dit niet het enige is waar je mensen mee tot steun kunt zijn.

Verder zoeken in wat de wereld te bieden heeft en verder zoeken in mijzelf wat er bij mij hoort. Diep in mijzelf lag dat antwoord. Ik kon beginnen met de Guasha therapie. Een oude "schraap" techniek met een Jade steen. Dit werd en wordt gebruikt om afvalstoffen die in het lichaam aanwezig zijn te verwijderen met behulp van olie. Dit kan zowel preventief als curatief ingezet worden.

Dit proefde naar meer. Diepgang in de theorie, filosofie, cultuur en geneeswijze. Uiteindelijk kwam ik bij de acupunctuur opleiding van Qing Bai uit.

In 2009 begon ik en in 2012 was ik klaar met theorie en praktijk. Als afsluitstuk een scriptie schrijven.

Ik heb een literatuur onderzoek gedaan naar de effectiviteit van acupunctuur in de palliatieve fase bij oncologische patiënten ter ondersteuning van symptomen die optreden in deze fase.

Acupunctuur is zowel preventief als curatief in te zetten. Het is een doeltreffende ondersteuning  voor mensen die met chemo- en/of radiotherapie te maken hebben en last ondervinden van symptomen die dan op kunnen  treden. In combinatie met mijn actuele werkgebied in de palliatieve verpleegkunde kan ik mensen tot ondersteuning zijn met behulp van acupunctuur en psychosociale zorg.

 

Ik blijf mijzelf verder ontwikkelen en scholen, zowel binnen de Oosterse Geneeswijze als Westerse Geneeswijze. Dit om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en actief bij te blijven in de praktijk.Ook is dit binnen onze beroepsgroep verplicht, zodat ik aangesloten ben bij de zorgverzekering. Ik zie het als een uitdaging en verdieping om zo met Oost en West bezig te zijn.

 

Zo is het fantastisch om te zien wat acupunctuur voor kinderen kan betekenen. Tui Na is voor zowel kinderen als volwassen heel doeltreffend. Vanuit de reguliere zorg heb ik ook de kinderpalliatieve zorg gevolgd om daar ook affiniteit mee te hebben.

Bij oncozorg heb ik de scholing gevolgd voor acupunctuur en de oncologische patiënt.


Ik ben bezig geweest met cosmetische acupunctuur en de psychologie van het gezicht. Een andere tak, maar zo mooi om te zien hoe het gezicht zich laat zien en welke emotie er diep verborgen zit. Door met het gezicht te werken worden er processen in het lichaam aangeraakt. Zowel lichamelijk als emotioneel. Oude pijn of emotie kan getransformeerd met cosmetische acupunctuur. Dan is het ook wel verstandig om met deze raakvlakken aan het werk te gaan.

Ik heb zelf ervaren wat werken aan jezelf betekent. Na een heftige periode van lichamelijk en geestelijk herstel is het zo fijn om aan jouw eigen proces verder te werken.

Wat dat betreft blijft het leven een leerschool.

 

Op dit moment ben ik met mijn laatste leerjaar Do-In yoga bezig bij Lilian kluivers. Staat er voor mei een online training op het programma over trauma herstel op Shen niveau en heb ik afgelopen februari en maart de bijscholing gevolgd voor psychosociale klachen en acupunctuur gevolgd en speciale acupunctuur punten om hoofd en hart nog beter met elkaar te verbinden. Zo mooi om hier mee bezig te zijn!

 

 

  

Praktijk Hart en Ziel | info@praktijkhartenziel.nl 06-31996522